HK Cosnatic Cosplay攝影交流區

查看: 13140|回復: 10

你會幫人影相嗎?

其實大家有冇諗過係要幫人影相?
當各位去到大大小小EVENT時好容易會見到好多人都會起晒燈架自成一角
唔洗問都知係同人影緊相,但係各位有冇諗過自己都要幫人影相呢.
好多時真係未去到會場個電話係會響,就知有人搵你影相,佢地搵你影相
有好多原因(唔係因為我靚仔),大家有冇諗過要全力去影好佢呢?我就未必
會啦( 我諗以後都冇人搵你影架啦),但係點都會有一定水準,因為本身都有
返多年影相年資,D相點都見得人( 你有冇作大呀).
唔知大家點睇幫人影相,但想提吓大家,有人叫得你就一定要幫人影吓啦
其實叫你影相好大原因真係要黎留念( 係人都知啦洗乜你講呀),因為好多
時同一件衫加同一個組合可能只會出現一次,所以點都好想影返D似樣D既
相黎留底(試過一次EVENT後問一個COSER會用同人一角色出黎影相嗎?佢
話件道具留在係會場冇帶走,真係有米 ),所以有人搵得你點都要出返D力
幫人影好佢呀.
仲有你幫人影得多好多時都有着數架( 你做過乜野黎呀),因為影EVENT相
好多時都只可以比你用到機頂燈,但係當到夜晚時好多時真係得返好少人
(大家唔好亂諗野 ),真係你想要乜位都有,想點SET燈都得你話係咪,仲有呀
如果覺得自己影得靚果D就更加去幫人影吓啦,因為比足時間你做野都影得
唔好就瘀啦.但係講到尾好多時幫人影相都係希望各位同COSER打好關係,
如果各位試過有個景只開一日,而你又真係諗唔到可以搵邊個去影你就知啦
重有係去到EVENT場地都唔洗ON九九,都有人同你吹吓水啦.
最後希望瘃去EVENT影得開心D啦.

回復

証明你已經好夠實力,但係係咪全部都係女僕先
回復 支持 反對

我影得差唔想班門弄斧

所以我係EVENT場都係on豆豆果D
回復 支持 反對

-口-...
有陣太多人搵...搞到自己無得行會場...
回復 支持 反對

回復 4# jackycheung 的帖子

我肚腩就夠實力...:0)...
最慘就係唔係全部都女僕.....3.
回復 支持 反對

升級
31%
不會
回復 支持 反對

人人為我 發表於 2011-11-1 20:45
不會

為何,你不去EVENT嗎?
回復 支持 反對

升級
25%
一定会啊!只要有机会!