HK Cosnatic Cosplay攝影交流區

查看: 4566|回復: 8

HKU Cosplay Party 2011

今次比較早到,但係都係出得好少相,因為多數都係影熟人

評分

參與人數 2威望 +100 金錢 +200 貢獻 +100 收起 理由
hi1688 + 100 + 100 + 100 原創內容
Kenny + 100 精品文章

查看全部評分

回復

夜影多D

回復 支持 反對

呵呵,又係私影活動!
回復 支持 反對

都係果句,夜咗人少D會好影好多,少好多路人甲乙丙
冇話私唔私影,有人打你電話叫你幫佢影相你點都會去影呀
回復 支持 反對

其實如果怕甲乙人太多的話,可以平日約私影呀?一定人少,
又唔會太多路人攝影師偷拍...是否想感受活動的感覺先黎影?如果是就一定要熱鬧架啦!
夜間攝影,要影得好,係要帶好多器材架!唔係一支大光圈,一支閃燈就可以做到!
重有,唔係個個打電話叫我影相,我都會去同佢影架!
好似我有班有錢朋友,出$5000叫我同佢影3個鐘會場,我都冇接!
回復 支持 反對

平日都有同人影,不過係別一樣野,做D野都唔同,唔可以比較
夜影我都只係有F/4同一架兩燈,出黎D野都見得人呀(當然比多個人我洗仲好啦)
因為各吓影得好至有選擇啫,我多數都會幫人影架
如果有5000影3個鐘係就早D通知呢度D兄弟,尼度好多都好等錢洗架,例如我
可能我識D多數係窮朋友,玩足一日都係得三舊
回復 支持 反對

jackycheung 發表於 2011-11-19 12:09
平日都有同人影,不過係別一樣野,做D野都唔同,唔可以比較
夜影我都只係有F/4同一架兩燈,出黎D野都見 ...

可能你少做龍友,我做左13年啦,由菲林機影到依家,只係影 Cosplay 的話,有 $300 以經好好,有車馬費重想點?好過成日白做啊!如果你識多點龍友的話,係會有好多你想都沒法想到的事情出現...問題係如果一入呢個圈,就冇得返轉頭,唔可能好似我咁,做又得,唔做又得囉,你會完全的冇左私人時間~空間!等你有機會發生時!再同你講吧!
回復 支持 反對

係菲林時代我都有影女,但係去到DSLR已經好少
可能你誤會咗,影COSPLAY點會有錢收,一日三舊果D係幫影婚紗相
如果係去結婚果日有時都會有過千一日
我都知影女介係有好多有米人仕,所以會出現好多唔正常野,但真係冇聽過影女可以收到幾千銀一日
如果係有呢D位唔介意可以叫我去做,返正我本身份工都冇乜自由,做多樣都冇問題
回復 支持 反對

谢谢分享
回復 支持 反對